Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kijárat, exodus, exit

2020.04.09

moses.png

 

 

Vágyakozva beszélgetünk  egy utolsó nagy ébredési hullámról, várva várunk valami nagy isteni jelre vagy csodára, s közben nem látjuk a fától az erdőt.

Mert - ugye - Egyiptomban  __a tíz csapás__  is mind csoda és jel volt:
 

annak a jele, hogy Isten, a Teremtőnk, kivezeti az Ő népét a fogságból: elszakítja ERŐVEL a fogvatartó láncait, megnyitja ERŐVEL a Vörös-tenger áthatolhatatlan víztömegeit, ERŐVEL szakítja ki a választottakat onnan, ahonnan nincs kiút.

Isten hűséges:

a megpróbáltatások közepette készíti el a menekülés __mennyei tervezésű__ útját!

~~ • ~~

Emlékszik még valaki, milyen “csodás jelekkel” tett tanúbizonyságot Isten az Ő emberének, Mózesnek a kimondott szavai mellett?
Merthogy aktuális az üzenet!
‼️ Néhány ugyanis a tíz csapásból épp napjainkban ismétlődik meg!
- A sáskajárás, amelyről itt is beszámoltunk nemrég, mind Afrikában, mind pedig az Amerikai Egyesült Államok területén NAPJAINKBAN (!!!) pusztít.

- A koronavírus,
amely egyelőre gyógyíthatatlan csapás az emberiségre nézve, ugyanúgy rombol, mint a Kivonulás előtti fekélyek, s ugyanúgy gyilkol, mint ahogy az elsőszülöttek is meghaltak minden egyiptomi családban... Csakhogy a koronavírus nem válogat.

Siratjuk
- Ausztrália élővilágát, sajnáljuk és mentjük az állatait, ám fel sem merül bennünk, hogy az ötödik csapásban elhullott az egyiptomiak összes háziállata!

Ó, bárcsak megnyílna már a szemünk!

Változnak az idők, változnak a relációk, s az emberekkel együtt változik az a mód is, ahogy Isten hozzáér a szívekhez. Meg van írva, hogy valakit

rettentéssel

kell kiragadnunk a Pokol tűzéből, s ennek az ideje

MOST

van! A langyosodás idején kell, hogy minden hívő szívében lángoljon a tűz az elveszőfélben lévő világ egyetlen értéke, az emberi lelkek felé...

Az alábbi linken ( https://www.biblegateway.com/passage/… ) utána lehet olvasni mind a 10 csapásnak, amelyek

CSODAJELEK

voltak arra nézve, hogy ennek a világnak el kell engednie Isten választott népét! Ők jelen világkorszakban mindazokat a szenteket jelentik, akik hisznek a Megváltó EREJÉBEN, a feltámadás lényegében, s akiket elfedez a pusztító angyal / a pusztító utálatosság elől

a peszachi / húsvéti tiszta bárány vére.

Egy dolgot azonban feltétlenül le kell tisztáznunk: a megváltás és az elfedezés sem megy emberi erőből, nem az emberi erőforrások mentették meg az emberi fajt. Ergo: a megoldás sem emberi kézben van, bár a szívünk hozzáállása nem mindegy! Ami tehát szellemben kezdődött el, annak szellemben is kell befejeződnie.

A Peszach és a Húsvét közeli aktualitása miatt pedig okulnunk kell az elfedező megoldásból és nem felejtenünk, hogy ez is

 

Isten megoldása
volt. Az embereknek csupán meg kellett hallaniuk Isten Szavát, s megcselekedniük azt. Persze, napjaink zajában ez sem könnyű, ám nem lehetetlen. Talán csak a média nyomulásától, az emberek zajától kellene egy kissé távol tartanunk magunkat (szívünket, szemünket, fülünket), és máris könnyebben menne...

 

Isten PARANCSA volt a kivonulás előtt álló izraeliták számára a tiszta bárány vérével való elfedezés. Amelyik lakóhelyen ezt az áldozati vért látta a pusztító angyal, azt elkerülte. Nem lesegetett be a ház ablakán vagy a kulcslyukon, hogy kik laknak odabent! Ahol látta a tiszta vért a szemöldökfán és a két ajtófélfán, oda nem ment be gyilkolni.

ELKERÜLTE.

Elkerülte! Istenre hallgatva MA IS elkerülhető a pusztító győzelme az emberi életekben, mert Isten Szava = VÉDELEM. Csak meg kell hallanunk és engedelmeskednünk neki. Azt senki nem mondta, hogy a vérrel megkent lakóhelyeken tartózkodók mind tökéletes mintaemberek voltak. De hogy nem mentek ki az EGYETLEN KEGYELMI LEHETŐSÉG alól, az biztos, ugyanis MIND ÉLETBEN MARADTAK és MIND MEGÚSZTÁK a pusztító angyal öldöklését.

••••• ~~~ •••••

Minden, ami látható, az a láthatatlanból állt elő. Nincs új a nap alatt. A ma embere sem menekülhet meg másképp, kizárólag a Mennyből elrendelt, EGYETLEN megmenekülési lehetőséggel. Azon az úton, ahol ketté váltak a vizek is...

Az emberiség zöme napjainkig azon fáradozik, hogy a világot szebbé, jobbá, élhetőbbé tegye. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az élet élni akar, s megállíthatatlanul tőrekszik, teljesedik, hódít. Ez az egyik alaptajdonsága. A lustaság, nemtörődömség, hanyagság pedig ennek épp az ellenkezője: pusztító, romboló, pokoli erők. Van egy pont azonban, ahol meg kell állnunk és elismernünk halandó, törékeny voltunkat. A legádázabb, legkonokabb fejnek is be kell látnia: lehet, hogy az Ember (1 férfi + 1 nő) a teremtés koronája, de nem a Teremtő, hanem teremTETT lény. Alkothatunk, produkálhatunk csodával határos cselekedeteket, de nem mi vagyunk a csodatévők.

Az örök ifjúság kulcsa pedig nem a tudósok kezében van, hanem Annak a Személynek a Vérében, Akit maga az Atya Isten rendelt a megmenekülésünkre a pusztító utálatosság elől. Az Ő Vérének oltalma alatt maradhatunk elrejtve Peszachkor, Húsvétkor, minden ádáz pillanatban - az Örök Életre.

Isten önmaga kinyilatkoztatása lett TESTBEN a mi javunkra, s TESTBEN is támadt fel: ennek sok-sok tanúja van! Csak az Örök Élet hordozója győzhette le a Halált, a bűnt. Az, Aki maga is az Örök Élet, az Igazság és az Út.
Ezen kell járnia és hazatalálnia az embernek.

A Szent Szellem vezetése legyen veled!

 
 

 

 

A mappában található képek előnézete A harmadik templom makettje