Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A varázslásról

2009.01.19


                        A varázslásról


              A varázslás szó fogalma bővebb, mint amit a legkülönfélébb mesékből megismerhetünk. Nem csupán egy varázspálca suhintásáról  a varangyos béka királyfivá változásáról van itt szó.
              A varázslás megtévesztés - s mint ilyen, a bűn kategóriájába sorolható. Valódi tartalma tulajdonképpen mások leuralására való törekvés. Ez történhet mentálisan, illetve gonosz szellemi erők segítségével is.
             Sokakat kényszerítenek napjainkban is más emberek arra, hogy őrájuk hagyatkozva éljenek, feladva gyakran teljes szabadságukat, s ezzel egy egészséges élethez való jogukat is. Pedig az élethez való jog, a döntés lehetősége életeleme minden embernek. Ez is egyfajta hatalomgyakorlás, amit félrevezetéssel, hazugsággal időszakosan vagy akár egy egy egész életen át is gyakorolhat más felettünk, ha mi átadjuk neki a döntés jogát. Jól megfigyelhető ez a viszony a hipnózisban lévő emberek, de akár a magukat az ún. futtatóknak alárendelő prostituáltak életében is.
            Isten azonban szabad embernek teremtett mindannyiunkat.
            A varázslás a bűnbeesés óta jött be az emberiség életébe. Sátán a maga behízelgő modorával vette rá az első emberpárt a lázadásra, s ezzel az Istentől való elszakadásra.
           A varázslás hitetés és csalás egyszerre. Céljai gonoszak és mit sem változtak az évezredek során. Működése során a legkülönfélébb eszközökből válogat úgy, hogy a kiszemelt áldozat vagy áldozatok mit sem sejtenek abból, ami körülöttük zajlik. Trükkjei csak Isten Szent Szellemével leplezhetők le, többek között a szellemek megítélésének ajándéka segítségével.

                      
                      

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

menasagh - most jöttem rá...

2009.01.21 13:20

hogy a cím alatt a beírandó szöveg címét kel beírni.....elnézést.

menasagh - menasag@yahoo.com

2009.01.20 17:35

idmakai.
A biblia forgatása nem véd meg a rossztól. Én hiszek abban, hogy Isten ismer, tudja a gyengeségeimet, és csak olyan megpróbáltatást tesz rám amit ki is bírok. Tehát sem ördög, sem sátán sem semmilyen gonosz nem tud ártani. Aki nem bízik magában az nem bízik az Istenében sem.

idmakai - Budakörnyék

2009.01.20 15:26

Szia Ménaság!
Olvasva az előbbi soraidat úgy látom, hogy nem nagyon forgatod a bibliát.
Abban ugyanis minden rád cáfol, ami a gonosz önálló létét tagadja.
Lucifer egy hatalommal rendelkező főangyal volt, aki fellázadt Isten ellen, hiúságában vele egyenrangúnak vélve magát.
Az angyalok egy harmada vele tartott és Isten mindnyájukat a földre vetette, száműzte. Azóta hívják őt e világ feljedelmének, istenének, aki az embereket is Isten ellen lázítja, gonosz dolgokat sugalmaz, a jókat meg Isten előtt rágalmazza.
A II.korintus 4:4 „E világ istene megvakította az emberek elméit.”
Vagy Efezus6:11 „Megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben!”
II.kor.2:10”..meg ne csaljon minket a Sátán!” A Sátán elűzése:Máté 16:23:”Távozz tőlem Sátán! Bántásomra vagy nékem!”
Tehát a gonosz önálló és embertől független entitás, értelemmel rendelkező személyiség, aki előbb lett, mint ahogy az embert teremtette Isten.

menasagh - menasag@yahoo.com

2009.01.20 13:40

Elza, mi vagyunk a gonosz, de bennünk van az Isten is. Tehát tőlünk függ, hogy melyiket személyesítjük meg, a többi csak mese. Tudod, Isten a saját képmására teremtett, nekünk adta a világot, hogy uraljuk......:)

Elza - Menasagnak

2009.01.19 21:41

"Minden, ami látható, a láthatatlanból állt elő."

Függetlenül az emberi hozzáállástól a láthatatlan világ sokkalta valóságosabb, mint a Földön érzékelhető bármilyen dolog.A lelki leulralásra egyébként utaltam. Az is lehet erős, de számolnunk kell a nálunknál sokkal erősebb szellemi lényekkel is, akikkel szemben csakis Jézus Vére az adu ász. Amennyiben hiszel Gábriel arkangyal létezésében, Mihály angyaléban vagy az őrangyalokéban, úgy el kell fogadnod, hogy gonosz szellemi lények is vannak és ebben a pillanatban is sok helyen uralkodhatnak. De már nem sokáig. Ezért idegesek.
:)

menasagh - menasag@yahoo.com

2009.01.19 14:02

A varázslás átverés, amihez nem kell gonosz szellemi erők részvétele, hanem elég egy hiszékeny naiv ember. Aki képes az effajta hókusz-pókuszokat elhinni az a többit is elhiszi. Ahogy nincs varázsló, úgy gonosz szellem sincs, csak értelmetlen ember.